Afbeelding
Foto: Arnaud Roelofsz

De Opschepperij in de Keizerstraat smaakt naar meer

Algemeen

Het Winterfest in de Keizer werd vrijdagavond afgetrapt met de eerste editie van De Opschepperij. In een sfeervolle setting in de Oude Kerk werden genodigden getrakteerd op een avond vol heerlijk eten en sterke verhalen.

Op het podium werden tien bijzondere verhalen uit de Keizerstraat uitgelicht en vervolgens vrij geïnterpreteerd door een ijzersterke line-up samengesteld door Podium aan Zee en Muzee Scheveningen. Arie Spaans, Esther van Haren, Marcha Mars, Teddy Macrander, Lesley Warendorff, Johan ter Schegget, Henk Ammeraal, Sientje van ‘t Veer, Lyza Nguy?n en Petronella gaven de verhalen met speciaal geschreven nummers, rake woorden, prachtige outfits en Schevenings dialect, een eigen betekenis. Het Kaster Kwartet sloot de avond af.

De Opschepperij is een initiatief van de winkeliersvereniging Keizerstraat en onderdeel van het project Verhalen van de Keizer. Een werkgroep van bewoners en ondernemers heeft de eerste tien verhalen opgehaald en geselecteerd. Doel is om oude en nieuwe verhalen in de Keizerstraat meer te laten leven in de straat. Zo werd vrijdag een verhalenetalage (Keizerstraat 50) onthuld waarin het verhaal over de Landing van de Prins (de start van ons Koninkrijk) prachtig wordt geëtaleerd.

Volgend jaar krijgt het project een vervolg met mogelijk ook een zomereditie van de Opschepperij. Klik hier voor de tien verhalen.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00