Afbeelding
Foto: Arnaud Roelofsz

Het Uiterjoon officieel heropend na twee jaar durende renovatie

Algemeen

Het Uiterjoon, aan de Vissershavenstraat, vierde dinsdag 28 november zijn heropening na een intensieve renovatie van twee jaar. De feestelijke ceremonie werd bijgewoond door bewoners, huurders, toegewijde medewerkers van Het Uiterjoon, relaties en eregasten wethouder Saskia Bruines en de heer Mooijman, naamgever Het Uiterjoon.

Klaas Smilde, voorzitter Raad van Bestuur, heette alle genodigden hartelijk welkom en vertelde over de noodzaak van de renovatie. Het Uiterjoon, oorspronkelijk opgericht als verzorgingshuis in de jaren zeventig, heeft nu een metamorfose ondergaan tot een eigentijds verpleeghuis. Een belangrijk uitgangspunt van deze renovatie was volgens Klaas Smilde: ‘het behouden van de sfeer van het ‘oude Uiterjoon’, terwijl tegelijkertijd werd voldaan aan de moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid’.

Aansluitend gaf wethouder Saskia Bruines een toespraak. Ze benoemde het belang van deze transformatie en vond het mooi dat er zoveel aandacht is besteed aan de wensen en behoeften van de bewoners. “Het gebouw is duurzaam en toegankelijker gemaakt. Zodat het Uiterjoon ook echt een ontmoetingsplek is voor inwoners van de wijk”, aldus Saskia Bruines. Als voorbeeld noemde ze ‘Schevenings’ ontmoeten, waar vanaf januari 2024, ouderen en mantelzorgers kunnen binnenlopen om gezellig iets te drinken of mee te doen aan een aangeboden activiteit.

Daarna volgde het officiële openingsmoment: het doorknippen van het lint.

Het Uiterjoon is door zijn ligging sterk verbonden met de zee. Deze unieke ligging verbindt ook de bewoners van het Uiterjoon en de gemeenschap. Als blijk van waardering voor de sterke band tussen Respect en de lokale gemeenschap, overhandigde Klaas Smilde namens Respect een genereuze donatie van 2.500 euro aan de KNRM Scheveningen.
De heer Henk Grootveld, voorzitter KNRM Scheveningen sprak namens KNRM zijn dank uit voor deze steun en voelde de verbinding met Het Uiterjoon op meerdere manieren. Veel oud reddingwerkers hebben in Het Uiterjoon gewoond en de eveneens nieuwe locatie van de KNRM ligt precies tegenover Het Uiterjoon.

De officiële plechtigheid werd afgesloten met een inspirerende toespraak van de heer Mooijman, de naamgever van Het Uiterjoon.

Na het formele gedeelte genoten de gasten van een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes en een lekker Hollands stamppotten buffet. Dit alles onder de muzikale begeleiding van zanger Marcel de Zoete, beter bekend als De Zingende Slager.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00