Afbeelding
Foto: Dick Teske

Vastgelopen Sleepboot Oceaan II vlotgetrokken

Algemeen

Afgelopen woensdag kwam Sleepboot Oceaan II van sleepdienst Scheveningen vast te zitten tijdens een poging een gestrande garnalenkotter vrij te slepen voor de kust van Zandvoort. Zondagmiddag werd de sleepboot tijdens hoogwater naar zee getrokken door Rijkswaterstaat.

Dinsdag 21 november kwam de garnalenkotter IJM-22 tussen twee zandbanken vast te zitten. Tijdens een poging om de kotter vrij te slepen, kwam ook sleepboot Oceaan II vast te zitten. Vervolgens deed een pittige herfststorm de kust ook nog eens aan, die de twee boten onder water zetten. Op foto’s is te zien hoe woeste golven over het dek van de vastgelopen kotter slaan en zelfs boven het dak uitreiken.

Daardoor moesten pogingen om de boten vrij te slepen, worden uitgesteld en begonnen zondagochtend pas de voorbereiding van Rijkswaterstaat om de sleepboot te bevrijden. Tijdens laagwater hebben graafmachines een geul gegraven, waar de sleepboot tijdens hoog water doorheen moest worden getrokken de zee op. Rond 14.00 uur lukte het de Oceaan II vlot te trekken. De garnalenkotter zat ten tijden van dit schrijven nog muurvast. Rijkswaterstaat liet weten hierover in gesprek te zijn met verschillende partijen. 

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00