Afbeelding
Foto: Jurriaan Brobbel

Stadsspeld voor veertien vrijwilligers van Respect

Algemeen

In de gezellige zaal van verpleeghuis Bosch en Duin, was het 16 november een volle zaal in afwachting van een bijzondere gebeurtenis: het uitreiken van de Stadsspeld aan veertien vrijwilligers die al meer dan 10 jaar actief zijn bij Respect wonen-zorg-welzijn.

Om 15.00 uur heette de voorzitter Raad van Bestuur, Klaas Smilde, alle aanwezigen van harte welkom en sprak zijn lof uit voor alle vrijwilligers die verbonden zijn aan Respect, en veertien vrijwilligers in het bijzonder, die er al meer dan 10 jaar vrijwilliger zijn. “Zonder jullie zouden heel veel dingen die we nu nog kunnen doen, niet mogelijk zijn”, aldus Smilde.

Daarna gaf hij het woord aan Mendy van Veen, stadsdeeldirecteur Scheveningen, voor de officiële uitreiking van de Stadsspelden. “U brengt elk op uw eigen manier een lichtpuntje in het leven van andere mensen en u geeft invulling aan het begrip Samen Leven”, loofde zij de vrijwilligers. Ook liet zij weten dat de Gemeente deze inzet enorm waardeert en hier ook blijk van wil geven middels de uitgereikte stadsspeld.

De veertien vrijwilligers ontvingen deze onderscheiding als blijk van erkenning en waardering voor hun vrijwilligerswerk voor cliënten en bewoners van woonzorgcentrum Bosch en Duin en Het Uiterjoon. De vrijwilligers doen dit werk al minstens veertien jaar en helpen bij de dagelijkse activiteiten, in de kapsalon, het Repair Café, ze verzorgen zangoptredens of treden op als buddy of chauffeur.