Afbeelding
Foto: Jurriaan Brobbel

Drukbezochte Infomarkt voor Scheveningen-Dorp

Algemeen

De inwoners en ondernemers van Scheveningen-Dorp zijn erg betrokken bij hun wijk. Dit bleek ook weer tijdens de drukbezochte infomarkt afgelopen donderdag in Muzee Scheveningen.

Bewonersorganisatie WOS en de gemeente organiseerden de avond samen omdat er veel projecten op stapel staan de komende jaren. Zo krijgen in 2024 de Neptunusstraat, de Badhuisstraat en het kruispunt Duinstraat/ Scheveningseweg een nieuwe inrichting. Ook wordt de veegpost aan de Vissershavenstraat verbouwd.
In 2025 wordt ook de boulevardentree van de Keizerstraat vernieuwd en wordt de Keerlus van tramlijn 11 opnieuw ingericht. De meeste projecten zijn onderdeel van de Wijkagenda Scheveningen-Dorp.

Jolanda Maas, voorzitter van de WOS, opende de avond samen met stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. Naast de projectenmarkt werden er drie thematafels georganiseerd over de voortgang van de wijkagenda, groen in de Keizerstraat én de herinrichting Badhuisstraat. Ook was er informatietafel van Gasvrij Scheveningen. Veel bezoekers van de avond hadden een positieve maar kritische bijdrage. Met hun inbreng zorgen ze ervoor dat de plannen nog beter aansluiten op wensen in de wijk en dat de uitvoering beter wordt georganiseerd. De avond werd muzikaal afgesloten met een optreden van Duo van Ossenhaas.

In april 2024 wordt een nieuwe projectenmarkt georganiseerd. In de tussentijd kan iedereen de ontwikkelingen op Scheveningen-Dorp volgen via de website van de gemeente Den Haag of de Bewonersorganisatie WOS.