Afbeelding
Foto: Dick Teske

Goedheiligman meert zaterdag aan op Scheveningen

Algemeen

Zaterdag 18 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas rond 11.15 uur met Pakjesboot 070 weer aan in de Scheveningse haven. Burgemeester Jan van Zanen en de Spaanse ambassadeur verwelkomen hem daar, natuurlijk gezamenlijk met vele blije kinderen en enthousiaste volwassenen. Vanaf de haven maken Sinterklaas en zijn Pieten een toer door Scheveningen en trekken vervolgens verder richting centrum.

Het programma op het podium aan de tweede haven start om 10.30 uur. De keeltjes worden dan alvast gesmeerd met de mooiste Sinterklaasliedjes om in de stemming te komen. Ook het officiële ontvangst vindt plaats op het podium, dat zal rond 11.45 uur zijn.

Rond 12.00 uur zal Sinterklaas vertrekken vanaf de tweede haven en zich klaarmaken voor de rijtoer door de stad. Deze start omstreeks 12.15 uur vanaf de Vissershavenweg en zal dan onder meer via de Keizerstraat, Scheveningseweg, Frederik Hendriklaan, Aert van der Goesstraat, Valeriusstraat en de Reinkenstraat verder naar het centrum trekken. Daar wordt de rijtoer even na 17.00 uur verwacht op het Lange Voorhout.

Vanwege de rijtoer zullen enkele wegen (tijdelijk) afgesloten zijn. Zo zijn tussen 8.00 en 13.00 uur de Dr. Lelykade (vlakbij Havenpaleis aan de kant van de Zeesluisweg) en de Zeesluisweg (bezoekers van winkels en bedrijven kunnen er wel in) afgesloten. Hier geldt ook een tijdelijk parkeerverbod.