Afbeelding
Foto: PR

Cheques voor Stichting AAP en Stichting Hulphond

Algemeen

Wim Romijn organiseert elk half jaar het evenement ‘Negen landen, negen gerechten’. Zo’n 65 gasten betalen 15 euro en krijgen negen gerechtjes uit negen verschillende landen met een korte omschrijving. Er is muziek en er wordt een loterij gehouden. Al het geld dat daarbij opgehaald wordt, gaat naar goede doelen. Voorgaande jaren waren dat bijvoorbeeld de KNZRM en stichting Kika. Dit jaar ging de opbrengst naar stichting AAP en Stichting Hulphond.

Dit jaar was het alweer de zesde keer dat Wim Romijn dit evenement organiseerde in samenwerking met het Couvéehuis en veel enthousiaste vrijwilligers, die de gerechten klaarmaakten en serveerden. De deelnemers werden getrakteerd op gerechten uit onder andere Nederland, Italië en Cuba.

Op 5 november was de feestelijke uitreiking van de cheques. Dit vond plaats in het Couvéehuis aan de Frankenslag. Beide stichtingen gaven een presentatie over hun belangrijke werk. In Europa worden miljoenen dieren, zoals apen en tijgers als huisdier gehouden of illegaal verhandeld. Dit zorgt voor onvoorstelbaar veel dierenleed en AAP wil hier een einde aan maken. Stichting Hulphond leidt honden op om mensen met een beperking te helpen bij kleine dagelijkse handelingen.

}