Afbeelding
Foto: Dick Teske

Het Schevenings Toneel speelt ‘Zook ‘n Aar!’

Algemeen

Na een meer dan geslaagde try-out afgelopen donderdagavond, schitterde Het Schevenings Toneel afgelopen weekend in Ons Centrum met het toneelstuk Zook ‘n Aar! Een komisch toneelstuk over de veranderingen binnen de visserij van de jaren ‘70. Geschreven door de inmiddels overleden Cees Harteveld en bewerkt in het Schevenings door Het Schevenings Toneel.

Dit jaar is er veel vers bloed binnen de groep spelers. Een mix van jong en oud, routiniers en beginners. Enkele beginners zaten ook in het fantastische voorprogramma dat met leuk spel, beelden en liedjes de zaal opwarmde en mee terugnam naar de jaren ‘70.

Niet alleen de enthousiaste groep spelers met de regisseur maakt Het Schevenings Toneel. Achter de schermen ondersteunen diverse hardwerkende teams de spelers in de vorm van decor, techniek, kleding, grime, productie, presentatie en gastdames/heer. Deze combinatie maakt Het Schevenings Toneel tot wat het is; uniek! Met als doel het overdragen van een stuk mooie Scheveningse cultuur zoals het dialect en de klederdracht.

Maar liefst zeven keer zet Het Schevenings Toneel ‘Zook ‘n aar!’ op de planken en is het ‘stijf’ uitverkocht. Komende donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs met een extra middagvoorstelling. Naast een amusant toneelstuk is het ook een gezellige middag of avond in een reünie-achtige sfeer. Waar de gastdames/heer en medewerkers van Ons Centrum zorgen voor een warm onthaal. Dat alles bij elkaar maakt een avondje van Het Schevenings Toneel zo bijzonder. En daer benne we ‘eil grôs op!