Afbeelding
Foto: KNRM

KNRM zet trouwe donateurs in het zonnetje

Algemeen

Op zaterdag 11 november, de dag dat de KNRM 199 jaar geleden werd opgericht, heeft KNRM Scheveningen haar trouwste donateurs bedankt voor het jarenlange vertrouwen dat zij de KNRM hebben gegeven en nog steeds doen.  

In het boothuis werden vijf donateurs, ook wel Redders aan de Wal, ontvangen. Aanwezig waren twee mensen die 50 jaar donateur zijn, twee mensen die 60 jaar donateur zijn en iemand die reeds 66 jaar donateur is. Samen zijn zij goed voor 286 donateursjaren.

Na een toespraak van Henk Grootveld, de voorzitter van de plaatselijke commissie, werden de trouwe donateurs, afhankelijk van het aantal jaren, de vergulde of de verzilverde speld opgespeld als dank voor hun jarenlange steun. Ook ontvingen de trouwe donateurs de boeken ‘Wie goed doet…’ en ‘De Bernard van Leer’.

Bij de in ontvangstname vertelden de donateurs kort wat hun motivatie was en is om Redder aan de Wal te zijn. Eén van de aanwezigen werd bijvoorbeeld op jonge leeftijd donateur, omdat zijn ouders donateur waren en het gezin hulpverlening op zee nodig had met hun zeiljacht. Een ander vertelde dat zij voor de Scheveningse kust assistentie kregen van de KNRM bij het slepen van een logger. Zelf was hij op dat moment opvarende van een andere logger.

De trouwe donateurs met hun introducés stapten vervolgens allemaal aan boord van de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu voor een vaartocht. Aan boord werd door de bemanning uitleg gegeven over het reddingwerk en deelden zij hun ervaringen.

Alle aanwezigen genoten van de ontvangst en waren onder de indruk van de reddingboot, de manier waarop de vrijwilligers zich inzetten en de wijze waarop de KNRM haar werk doet.