Afbeelding
Foto: Jeremy Meek

Tweede Scheveningse Innovatieweek van start

Algemeen

Van 25 tot en met 29 september vindt de tweede editie van de Scheveningse Innovatieweek plaats in Muzee Scheveningen. Maar liefst 600 basisschoolleerlingen maken daar kennis met de traditionele ambachten van Scheveningen en technologie en toekomst aan de kust. 

De kinderen leren onder meer over mutsen plooien, kijken naar de klederdracht van de toekomst en leren over de nieuwe technologie aan de kust van Scheveningen, waaronder het telen en oogsten van zeewier, en onderzoeken de drie cruciale aspecten van water: overvloed, vervuiling en schaarste. Tijdens de Scheveningse Innovatieweek is het museum gesloten voor bezoek.

Samen met North Sea Farmers, Wave makers United en fashion designer Sientje van ’t Veer, heeft Muzee een educatief programma samengesteld waarbij het onderzoekend leren, proeven en maken centraal staat. De kinderen volgen drie interactieve workshops.

In de workshop ’Zeewier Popcorn’ leren ze meer over zeewier. Samen onderzoeken ze hoe zeewier voelt, ruikt en misschien wel proeft. In de workshop ’Waterlab’ gaan kinderen aan de slag met verschillende experimenten en activiteiten. Met leuke en boeiende proeven helpt de workshop kinderen om verschillende eigenschappen van water te begrijpen, van oppervlaktespanning tot drijfvermogen en meer. In de workshop ’Klederdracht’ gaan de deelnemers zelf aan de slag met een eigen ontwerp, vormgegeven in een collage.

De Scheveningse Innovatieweek is een terugkerend festival. Hiermee hopen de organisatoren dat het een onderdeel wordt van het curriculum van de Scheveningse en Haagse basisschoolleerlingen.