Afbeelding
Foto: PR

Laserkunst in Escher-stijl op het strand

Algemeen

Deze maand is op het strand een nieuw laserkunstwerk te zien tussen strandpaviljoens The Fat Mermaid en Sol Beach, waarin abstracte werelden met licht en geluid tot leven worden gebracht. In de avonden van 21 tot en met 24 september zal kunstenaar JesterN, ofwel Alberto Novello, zijn twintig minuten durende kunstervaring BLACKLIGHT X live opvoeren als ode aan het werk van M. C. Escher.

Novello is een internationaal gerenommeerd kunstenaar die speciaal voor het Escherjaar in Den Haag BLACKLIGHT X heeft ontworpen. “BLACKLIGHT X is een live voorstelling die de tijd vertraagt, als tegengif voor de hectiek van het moderne leven. Geluid stuurt de laserstralen aan, wat een synesthetische ervaring voor het publiek teweegbrengt, zo worden naast het zicht en het gehoor alle zintuigen geprikkeld”, vertelt de kunstenaar.

In BLACKLIGHT X smelten verschillende gekleurde lasers samen en vormen steden, bossen, fictieve architectuur en abstracte werelden. Deze worden geprojecteerd op een muur van gestapelde zeecontainers van zes meter hoog en ruim veertig meter breed. Dit levert een ‘canvas’ van bijna 300 m2 op in de buitenlucht op het strand. De show is drie keer per avond gratis te bezoeken, om 20.30, 21.30 en 22.30 uur.