Afbeelding
Foto: PR

Tennisvereniging bruist met ouderen uit de buurt

Algemeen

Afgelopen donderdag organiseerde tennisvereniging Leimonias een drie-gangen lunch en sport- en spelmiddag voor ouderen van de Ouderensoos uit de Gentsestraat. Ruim 30 ouderen gaven akte de présence, waarbij de oudste deelnemer maar liefst 96 jaar was.

Nanette Farwerck-Bergwerf, voormalig voorzitter van Leimonias, vertelt hoe de vereniging tot deze middag is gekomen. “We vieren dit jaar ons 135-jarig bestaan. Dat vier je met de leden, maar ook met de buurt. Wij zijn in contact gekomen met de Ouderensoos en hebben aangeboden niet alleen de lunch voor de ouderen te verzorgen, maar ook voor de vrijwilligers die wekelijks voor de ouderen klaar staan. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan sport- en spelactiviteiten afgestemd op de ouderen.”

“Voor veel ouderen is deze Soos hun enige uitje van de week en ze kijken daar altijd erg naar uit”, vertelt vrijwilliger Riet van Beveren. “Toen deze uitnodiging kwam, werd die met gejuich ontvangen en ze zijn er allemaal.”

Marjo, Tony en de 96-jarige Bep vinden het uitstapje erg gezellig. Marjo: “Zoiets als vanmiddag is heel erg gezellig. Gezellig kletsen staat hoog in het vaandel. Daarnaast hebben we het weer mee.” Ook Tony geniet. “Ik heb heel veel respect voor degenen, die dit organiseren. Ik vind het altijd leuk als er zoiets wordt georganiseerd.” “Ik ervaar dit als een mooie, fijne dag. Ik ben ook blij dat ik heb kunnen deelnemen”, besluit Bep.

Nanette hoopt dat de speciale sport- en spelmiddag een vervolg kan krijgen. “Misschien kan het zelfs uitgroeien tot een jaarlijks evenement.”