Afbeelding
Foto: JvC

Zeeuwse Mosseltoer doet Scheveningen aan

Algemeen

Hoewel volgens het kinderliedje de mosselman uit Scheveningen komt, blijken niet heel veel Nederlanders warm te lopen voor deze zilte lekkernij uit zee. Om daar verandering in te brengen, trok de marktleider in schelp- en schaaldieren, het Zeeuwse Aquamossel-Triton, afgelopen week door het land om de mossel te promoten. Afgelopen vrijdag stond de promotruck voor de deur bij W.G. den Heijer & Zn. aan de Vissershavenweg.

Naast dat voorbijgangers konden genieten van heerlijke vers gekookte mosselen, konden ook de mouwen opgestroopt worden om samen met tv-kok Roberta Pagnier ter plekke een heerlijk mosselgerecht te maken. “Het is mijn versie van een traditioneel mosselrecept”, legt Pagnier uit, terwijl ze twee Scheveningse dames tijdens het koken tips geeft. “Heerlijke mosselen met een Italiaanse twist.”

Elk jaar worden zo’n 60 miljoen kilo mosselen in Yerseke geproduceerd, waarvan slechts 5% in eigen land gegeten wordt. Met deze promotour, die zaterdag in Bruinisse werd afgesloten, hoopt Aquamossel-Triton dat percentage omhoog te krijgen. Dat lukt al aardig, want in Bruinisse werd het wereldrecord voor de langste mosseltafel gebroken! Meer dan 1000 mensen schoven aan om mosselen te eten.

}