Afbeelding
Foto: PR

Gezellige heropening van winkelgebied De Fred

Algemeen

Zaterdag 9 september was de grote heropening van winkelgebied De Fred in het Statenkwartier. Het winkelgebied heeft een grote herinrichting achter de rug, en is momenteel weer statig en fris zoals altijd. De heropening werd een dag om nooit meer te vergeten, ‘een dag met een gouden randje’, zoals secretaris van de BIZ Robert ‘t Hart het omschreef. 

Het was prachtig weer, er hing een goede sfeer onder het gezellig winkelend publiek en er was een mooi dag-vullend programma voor klein en groot. Wethouder Saskia Bruines verrichtte de officiële heropening, samen met voorzitter van BIZ De Fred, Yvette Schmale en uitvoerder HABO, waarna er een bonte parade voorbijtrok aan het podium. De kwaliteitsmarkt van ondernemers en de kunstenaarsmarkt trokken veel publiek. Voor de kids was er voldoende te beleven op het Kidsplein en bij de Circusschool. Uiteraard werden de mooiste creaties gecreëerd bij de dames van de schmink en was er volop muziek, dans en gezelligheid.

De dag werd beëindigd door de Glitter DJ’s Wipneus en Pim. Zij zijn speciaal naar het winkelgebied gekomen voor een knallende afsluiting. De Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan kijken terug op een prachtige dag en nodigen eenieder uit om heerlijk te komen Shoppen en genieten. “De Shopping Treasures van winkelgebied De Fred staan voor jullie klaar”, aldus Robert.

Het winkelgebied heeft van begin tot eind een herinrichting ondergaan en het resultaat mag er wezen: brede stoepen, kleurrijke bloemenmanden aan statige lantarens en een mooie loper, geven het winkelgebied de chique uitstraling die haar past. De heropening vormt de afsluiting van de werkzaamheden en viering van het mooie resultaat.