Afbeelding
Foto: Dick Teske

“Stranden vol mensen, maar geen prullenbak of Nijntjepalen te bekennen”

Algemeen

De nazomer blijkt ideaal strandweer te zijn. Maar terwijl het kwikrecordhoogtes opzoekt en de stranden vol stromen, zijn de prullenbakken en de Nijntjepalen verwijderd van het strand. D66 vraagt daarom aan het college om de stranden en parken ingericht te houden voor warm weer.

“Dat de zomervakantie voorbij is wil niet zeggen dat de zomer voorbij is”, aldus Scheveninger en raadslid Dennis Groenewold. “De stranden zitten juist bomvol, terwijl de gemeente doet alsof het winterseizoen al is aangebroken.” Dat de grote palen met Nijntje-figuren van het Scheveningse strand zijn gehaald vindt hij ook jammer. “De Nijntjepalen zijn een uitstekend herkenningspunt voor kinderen en daarom enorm belangrijk voor de sociale veiligheid op het strand.”

Groenewold heeft daarom aan het college gevraagd waarom de palen en extra prullenbakken weg zijn gehaald en of ze snel terug kunnen komen. “Na de regenachtige zomer hebben we een heerlijke nazomer. Die moeten we niet laten verpesten door bergen rommel en verdwaalde familieleden.”

}