Afbeelding
Foto: Frank Jansen

Nieuwe planning werkzaamheden Dr. Lelykade

Algemeen

Tijdens inspecties werd eerder dit jaar geconstateerd dat een deel van de waterbodem langs de Dr. Lelykade in slechte staat was. Daarom heeft de gemeente deze bodem in mei en juni versterkt. Hierdoor spoelt er geen grond meer weg onder de kademuur en de holle ruimtes die onder de kademuur zijn ontstaan, worden door duikers opgevuld met grout (een mengsel van zand, cement en water). 

De werkzaamheden zouden in eerste instantie 21 augustus van start gaan maar moesten worden uitgesteld. Volgens de nieuwe planning starten de werkzaamheden nu in de week van 18 september en duren ongeveer vijf weken. Het werk zal gebeuren op werkdagen tussen 7.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds. Dit om zoveel mogelijk te voorkomen dat er overlast is, bijvoorbeeld van geluid. De werkzaamheden vinden in fases plaats. De duikers verplaatsen zich langs de kade. Op de plek waar zij werken is de kade dicht voor voetgangers en al het verkeer.

Ook zijn de twintig parkeerplaatsen die op het werkterrein liggen, tijdens de werkzaamheden onbereikbaar. Het gaat om de parkeerplaatsen tussen het gebouw van Intro, ter hoogte van de Dr. Lelykade 3D en de doorsteek aan de Van Bergenstraat.