Afbeelding
Foto: PR

Brandweerman Rik Uiterwijk stopt met blussen

Algemeen

Vrijdagochtend 25 augustus rukte de brandweer van kazerne Scheveningen uit met alle voertuigen. Met toeters en bellen reed de brandweer naar een woning nabij de Scheveningse vuurtoren. Gelukkig was er geen noodsituatie, maar brandweerman Rik Uiterwijk werd door zijn collega’s opgehaald voor zijn allerlaatste dienst bij de brandweer.

Scheveninger Rik Uiterwijk stopt na 31 jaar bij de brandweer, hij gaat met FLO. Dit is een oude VUT-regeling die gebaseerd is op jarenlange onregelmatige diensten en fysieke en mentale inspanning.

Rik is jarenlang brandweerduiker geweest en heeft op meerdere kazernes dienst gedaan. De laatste 12 jaar was hij op bekend terrein, namelijk op de vertrouwde kazerne Scheveningen. Daar was hij naast brandweerman ook lid van, en instructeur van het Surf Rescue Team (SRT). Ook heeft hij 4 jaar als opstapper bij de KNRM gezeten.

De afgelopen 31 jaar heeft hij heel veel mooie, spannende, maar soms ook nare ervaringen meegemaakt. Nu krijgt hij de tijd om te genieten van zijn welverdiende rust.

}