Afbeelding
Foto: Dick Teske

Ook dit jaar geen Vuurwerkfestival op Scheveningen

Algemeen

De organisatie van het internationaal Vuurwerkfestival op Scheveningen heeft woensdag laten weten dat het festival deze zomer helaas niet plaats kan vinden.

Het evenement, dat in een nieuw spectaculair jasje wordt gestoken, heeft veel last van het economische klimaat. De enorme kostenstijgingen gekoppeld aan een zeer moeizame sponsormarkt maakt een editie in 2023 helaas niet haalbaar.

De stichting achter het Vuurwerkfestival had dit jaar al in een vroeg stadium ingezet op een zeer verrassend alternatief, waarbij het vuurwerk geleidelijk vervangen zou gaan worden door nieuwe elementen en spectaculaire droneshows. De extra kosten die daarmee gemoeid gaan én de inflatie die de productiekosten serieus verhoogt, leiden ertoe dat de stichting de begroting echter niet sluitend krijgt. Ondanks zeer constructieve inspanningen van gemeente en producent.

“Juist omdat wij voelen dat de ondernemers op strand en boulevard behoefte hebben aan een groot publieksevenement hebben wij er alles aan gedaan. Temeer daar de laatste editie in 2018 was. Maar in deze tijd ruim een half miljoen op tafel krijgen, blijkt echt te ingewikkeld”, aldus woordvoerder Martin Wörsdörfer.

De organisatie en partners werken door aan het nieuwe festival, dat wordt verplaatst naar augustus 2024.