Afbeelding
Foto: Dick Teske

KNRM-vrijwilliger viert 50-jarig jubileum

Algemeen

Op maandag 15 mei had KNRM Scheveningen wel een heel speciale ‘oefenavond’ in het gloednieuwe pand aan de Visafslagweg. Arie Verbaan werd compleet verrast met een speciale viering van zijn 50-jarig jubileum als vrijwilliger bij de KNRM.

Normaal komen de Scheveningse redders tijdens een ‘oefenavond’ bij elkaar om te oefenen op zee en op het strand, maar dat ging deze bewuste avond net even iets anders. 

Als bemanningslid en lid van de plaatselijke commissie mocht Arie maar liefst 50 kaarsjes uitblazen. Niet omdat hij Abraham heeft gezien, maar wel omdat hij heel veel reddingsacties heeft meegemaakt in zijn 50 jaar als vrijwilliger bij KNRM-station Scheveningen. En dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. 

Waar alle aanwezigheden al lang en breed op de hoogte was, waren de geplande feestelijkheden voor Arie goed verborgen gehouden. De verrassing was dan ook groot toen hij bij binnenkomst werd begroet met confetti.

Familieleden, bemanning en KNRM-directeur Jacob Tas waren van de partij. Na wat mooie speeches, het uitreiken van de gouden medaille, cadeaus en vele felicitaties was het voor Arie tijd om nog een laatste keer de zee te trotseren als KNRM’er. “Wij willen Arie enorm bedanken voor zijn 50 jaren inzet en hopen hem in een andere rol nog lang mee te mogen maken op ons station!”

}