Afbeelding
Foto: Dick Teske

Feestelijke viering 70-jarig huwelijk De Roode

Algemeen

Op zaterdag 20 mei was het heugelijke feit te vieren dat Dirk en Corrie de Roode maar liefst 70 jaar geleden met elkaar in het huwelijksbootje stapten en nog immer met elkaar het leven delen. Ter gelegenheid van het mooie moment kwam burgemeester Jan van Zanen op bezoek om het echtpaar te feliciteren.

In hun flat van het Laag Lindoduin, waar Dirk en Corrie nog steeds zelfstandig wonen, werd het platina bruidspaar aangenaam verrast door een bezoek van burgemeester Van Zanen, die de heer en mevrouw De Roode-van der Zwan kwam feliciteren. Glunderend stonden zij hem te woord, gedrieën op een kleine bank gezeten.

Dirk (90) en Corrie (88) leerden elkaar kennen bij de zus van Dirk thuis in de Kuinrestraat. Na afloop van hun gezamenlijk bezoek, bood Dirk aan om Corrie achter op de fiets naar huis te brengen. Eenmaal op Scheveningen, waar zij woonde, bood Corrie weer aan om Dirk een stukje naar huis te brengen… Om een lang verhaal kort te maken: vanaf die dag hebben zij elkaar nooit meer losgelaten.

Het paar kreeg vier kinderen, twee meisjes en twee jongens, en inmiddels is het gezin uitgebreid met klein- en achterkleinkinderen, waar zij volop van genieten.

}