Afbeelding
Foto: PR

Tallship Bark Europa omgevallen bij tewaterlating

Algemeen

Het Nederlandse tallship Bark Europa is omgevallen tijdens de tewaterlating na een onderhoudsperiode in Kaapstad. Het schip, dat wereldwijd bekend staat om zijn lange zeereizen, waaronder deelname aan de Tall Ships’ Races en tochten naar Antarctica, heeft volgens een recente verklaring van Rederij Bark Europa schade opgelopen door de val.

De rederij betuigt met spijt dat er tijdens de onderhoudsperiode in Kaapstad een ongeval heeft plaatsgevonden, waardoor Bark Europa deels omviel terwijl werd geprobeerd het schip in het water te plaatsen vanuit de droogdokken. “Wij willen u verzekeren dat de veiligheid en het welzijn van onze bemanning en gasten onze hoogste prioriteit hebben. Alle bemanningsleden hebben het schip veilig verlaten, één matroos is gewond geraakt. Hij verkeert momenteel in stabiele toestand en krijgt passende medische zorg”, schrijft de rederij. De omvang van de schade aan het schip wordt nog beoordeeld en op dit moment kan de exacte tijdlijn voor het hervatten van de zeiloperaties nog niet bepaald worden. Het schip, dat Scheveningen als thuishaven heeft, zal de komende maanden dus zeker nog in Afrika verblijven voor de reparatiewerkzaamheden.

Volgens de rederij wordt er door de bemanning ijverig gewerkt aan het aanpakken en oplossen van de situatie, om de noodzakelijke stappen te bepalen om verder te gaan en wordt er alles aan gedaan om Bark Europa zo snel mogelijk weer volledig operationeel te krijgen. Via de sociale kanalen zullen updates worden gegeven en zet de rederij zich in om de transparantie gedurende dit proces te behouden.

}