Afbeelding
Foto: Dick Teske

Open Dag kazerne Scheveningen groot succes

Algemeen

Op zaterdag 20 mei was het zover: van 11.00 tot 15.00 uur gingen de deuren van Brandweerkazerne Scheveningen open voor publiek. Jong en oud mochten een kijkje nemen achter de schermen bij deze helden, aan de Duinstraat.

Direct om 11.00 uur stonden de eerste bezoekers klaar om zich onder te dompelen in het wel en wee van de Scheveningse brandweer. Tijdens het familie-evenement namen de brandweerlieden bezoekers mee in het verloop van hun dagelijkse werkzaamheden. Voor iedereen die altijd al wilde weten of bij de brandweer werken iets voor hem of haar zou zijn, kon op deze mooie dag de verschillende voertuigen bewonderen - waaronder de tankautospuit - de uniformen van dichtbij bekijken en oefenen met water spuiten. Jong (en soms ook wat ouder) mocht zich in een echte brandweerjas hijsen, in en op het diverse materieel klauteren én natuurlijk werd er ook veel uitgelegd over wat het brandweerwerk allemaal inhoudt.

Ook de partners waar de brandweer dagelijks mee samenwerkt, waren aanwezig tijdens de Open Dag. Zo waren de politie, HVRB, de motorondersteuning van de Brandweer en KNRM ook ter plaatse om vragen te beantwoorden en informatie te delen. Daarbij was het ook nog eens prachtig weer zaterdag, kortom, het was weer een geslaagde open dag!