Afbeelding
Foto: Jeroen van der Meyde

Podcastserie ‘Preitjesmaekers’ gaat door

Algemeen

In het nieuwe seizoen van de podcast ‘Preitjesmaekers’ gaan de presenatoren door met hun ontdekkingsreis. 

Dit seizoen verdiepen Sander Rog en Leendert Pollie zich in het cultureel erfgoed van Scheveningen aan de hand van verschillende thema’s. De rode draad blijft het Schevenings dialect. Hoe heeft Scheveningen zich door de jaren heen gevormd en welke rol speelt het dialect daarin. Thema’s als de visserij, klederdracht, het dorp en de Tweede Wereldoorlog passeren de revue. Vanuit verschillende locaties op Scheveningen gaat de podcast zich verdiepen in de rijke geschiedenis van Scheveningen. Met nieuw talent vanuit Het Schevenings Toneel.

“We duiken met experts de Scheveningse geschiedenisboeken in. We maken een kuiertje. We spreken met de grootste ambassadrices van Scheveningen en maken zelfs een uitstapje naar Den Haag (wel met een Schevenings tintje)”, vertellen Sander en Leendert over het nieuwe seizoen van de Preitjesmaekers.

De afleveringen van het tweede seizoen worden nabeschouwd door Pie en Knier. Twee Scheveningse vrouwen met hun eigen kijk op Scheveningen en de ‘merrakels’, heden ten dage.

Nog niet bekend met de podcast Preitjesmaekers? Luister dan het eerste seizoen op Spotify of via de website van de podcast.