Afbeelding
Foto: KNRM

Reddingbootdag KNRM ouderwets gezellig

Algemeen

Op zaterdag 13 mei was het zover, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Scheveningen opende de deuren van hun nieuwe boothuis voor donateurs en andere belangstellenden, tijdens de jaarlijkse Reddingbootdag. Ruim duizend nieuwsgierigen kwamen een kijkje nemen op het nieuwe station.

Het weer zat mee – een strak blauwe lucht en een zonnetje - en het werd dan ook ouderwets gezellig druk op het Scheveningse reddingstation. Ongeveer 1250 bezoekers kwamen een kijkje nemen in het boothuis, waarvan er zo’n 400 donateurs een vaartochtje op de reddingboten maakten of een tochtje meemaakten in het kusthulpverleningsvoertuig. 

Naast de KNRM waren er ook andere organisaties aanwezig. Op het buitenterrein waren voertuigen te bezichtigen van Brandweer Haaglanden kazerne Scheveningen, Politie Scheveningen, Reddingbrigade Wassenaar en een ambulance van Ambulancezorg GGD Haaglanden. Ook kwam de HVRB langs en gaf ABZee informatie over veiligheid in zee. In het boothuis waren de scheepsmodellen van reddingboten te bewonderen. Muzikaal hoogtepunt was het optreden van de Zingende Zeelui.

De open dag van de KNRM gemist? De KNRM is aanstaande zaterdag ook aanwezig tijdens de open dag van de brandweerkazerne Scheveningen, aan de Sloepstraat. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je voertuigen bewonderen, oefenen met de waterspuiten en kom je alles te weten over de Brandweer en hun samenwerkingspartners.