Afbeelding
Foto: Google Maps

Scheveningen overvallen door komst asielzoekers

Algemeen

Met een brief werd deze week door de gemeente de komst van zestig asielzoekers naar een hostel in de Keizerstraat aangekondigd. Omwonenden en ondernemers zijn overdonderd door het nieuws en vinden het belachelijk dat dit zonder enige inspraak is besloten.

De groep asielzoekers werd eerst opgevangen in het Teleport Hotel, elders in Den Haag. De SP en de Haagse Stadspartij trokken hierover eind oktober aan de bel, omdat de eigenaar van dit hotel een notoire huisjesmelker zou zijn. Hierop startte de gemeente een zogenaamde ‘Bibob’-procedure. De eigenaar van het Teleport Hotel heeft de bijbehorende documentatie nog niet overhandigd, waardoor er voor de zestig asielzoekers die er momenteel zijn gehuisvest een andere locatie gezocht moest worden.

Die locatie lijkt de gemeente te hebben gevonden in hostel Jorplace. De bedoeling is dat de asielzoekers vanaf 1 april aanstaande hun intrek nemen in het hostel en in ieder geval tot en met eind van het jaar zullen blijven. De gemeente laat weten dat er in Jorplace verschillende asielzoekers worden opgevangen. “Sociaal beheerde Socius helpt deze mensen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat kinderen naar school kunnen. Ook organiseren zij iedere dag activiteiten. De professionele begeleiders verhuizen mee naar Jorplace en kennen de vluchtelingen goed.”

Op maandag 27 maart organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de opvang van asielzoekers bij YMCA, aan de Keizerstraat 58. Tijdens de bijeenkomst zal de gemeente onder andere uit te doeken doen uit welk land de asielzoekers komen, wat zij overdag doen, de veiligheid in en rond Jorplace en de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.