Afbeelding
Foto: Gemeente Den Haag

Nieuwe slimme snelheidsdisplays ‘verklikken’ hardrijders

Algemeen

Op de Westduinweg hangt ‘ie al. Eén van de zestig nieuwe snelheidsdisplays, die snelheidsovertredingen doorgeven aan de gemeente.

Maandag werd de nieuwe campagne tegen te hard rijden afgetrapt op de Westduinweg, schuin tegenover één van de nieuwe displays. De 60 nieuwe displays, die doorgaans met een smiley aangeven of een automobilist wel of niet te hard rijdt, registreren hoeveel mensen te hard rijden en op welke tijdstippen dat gebeurt. Die informatie wordt doorgegeven aan de gemeente en politie. Op die manier kan de politie bepalen waar er handhavingsacties op snelheid gehouden moeten worden.

De gemeente verzekert dat de borden geen camera hebben. Nummerborden worden dus niet geregistreerd en snelheidsovertreders kunnen niet beboet worden op basis van de informatie die de borden doorgeven.

De borden rouleren om de vijf à zes weken over drie locaties, waardoor de snelheidsdisplays in totaal op 180 plekken verschijnen. Volgens de gemeente maken de borden deel uit van een grotere aanpak om de verkeersveiligheid te bevorderen.