Afbeelding
Foto: Peter Snaterse

Sleepnetstraat finalist Liefste Straatverkiezing 2022

Algemeen

Op vrijdag 17 maart wordt in theater De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat, tijdens een feestelijke verkiezingsbijeenkomst met de gangmakers van Haagse Lief en Leedstraten, de Liefste Straat van 2022 gekozen.

Er zijn vijf finalisten in de race, naast de Sleepnetstraat in Scheveningen zijn dat de: Da Costastraat en Tivolistraat (Zeeheldenkwartier), Steenhouwersgaarde (Vrederust) en Guido Gezellestraat (Spoorwijk).

Lief en Leedstraten zijn straten waar de buren nog echt naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke Lief en Leedstraat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert.

Onze stad telt inmiddels 364 Lief en Leedstraten. “Het is geweldig dat het aantal Lief en Leedstraten in Den Haag zo snel is gegroeid”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van onder meer Informele Zorg en warm pleitbezorger van de Lief en Leedstraten. “Lief en Leedstraten zijn een aansprekend voorbeeld van hoe belangrijk burenhulp is.”

Met het Lief en Leedpotje van 75 euro kunnen buren namens de straat een aardigheidje geven bij leuke of juist verdrietige gebeurtenissen. Kavita Parbhudayal: “Als je langsgaat met een bloemetje omdat een bewoner bijvoorbeeld zijn of haar partner is verloren, is het makkelijker om meteen even te vragen of iemand misschien nog hulp kan gebruiken. Op deze manier ontstaat meer en intensiever burencontact.”

Ook Lief en Leedstraat worden? Meld je dan aan via de website