Afbeelding
Foto: PR

Voedselbank ontvangt een cheque van drie kerken

Algemeen

Op Scheveningen organiseren drie kerken jaarlijks een oecumenische viering op de dag van Gebed voor de Eenheid van Kerken: de Bethelkerk, de Nieuwe Badkapel en de H. Antonius Abt gemeenschap. Ook dit jaar vond deze viering plaats op 15 januari.

Men koos ervoor om tijdens de gezamenlijke oecumenische viering te collecteren voor de Scheveningse Voedselbank en dat had een resultaat om trots op te zijn: er werd bijna 2000 euro bij elkaar gecollecteerd. Dat geeft wel aan hoezeer de kerken zich betrokken voelen bij het feit dat veel mensen, ook op Scheveningen, moeite hebben om rond te komen. Afgelopen week, op 14 februari, werd de cheque overhandigd aan Edith Nus van Welzijn Scheveningen. Voedselbank Scheveningen kan deze gift goed gebruiken, vooral om de tekorten aan verse groenten en fruit op te vullen.

De drie kerken houden het niet alleen bij een jaarlijkse viering: vorig jaar werd in de Vredesweek in september een gezamenlijke viering georganiseerd in de Oude Kerk. Ook andere Scheveningse kerken sloten aan. In de komende Vredesweek - al duurt dat nog even - zullen zij hier ongetwijfeld mee doorgaan. Het is voor de kerkgangers én de voorgangers een feest om samen te vieren, letterlijk en figuurlijk.