Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen De Tweemaster op ruimtereis in Spacebuzz

Algemeen

Op vrijdag 27 januari hebben de leerlingen van groep 6/7 van OBS De Tweemaster, samen met André Kuipers, een heuse ruimtereis gemaakt. 

De school werd bezocht door de Spacebuzz, een 15 meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual-reality en augmented-reality technologieën.  

Aan boord van de Spacebuzz reizen de kinderen van De Tweemaster naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. Onze planeet is indrukwekkend, bijzonder, een oase van leven in het zwarte heelal. Vanaf de lancering tot de spectaculaire landing voelt een ruimte-missie met de Spacebuzz levensecht.  

In de weken voorafgaand hebben de leerlingen van groep 6/7 van OBS De Tweemaster deelgenomen aan het educatieprogramma, dat gebaseerd is op de missietraining van een astronaut. De leerlingen werden als bemanning van deze ruimte-missie klassikaal voorbereid en ontdekten gaandeweg de kwetsbaarheid van onze aarde in het zwarte oneindige heelal. 

De ruimtereis was indrukwekkend. De leerlingen vlogen met de raket 400.000 kilometer naar de maan en aanschouwden vandaar de planeet Aarde. Ook vloog de raket een ronde om de aarde waarbij de dampkring, het noorderlicht, diverse satellieten en het ruimtestation ISS zichtbaar waren.

De reis was een geweldige ervaring, die de leerlingen nooit meer zullen vergeten.