Afbeelding
Foto: PR

Scheveningse dracht vereeuwigd op postzegel

Algemeen

Woensdag 25 januari is een bijzondere serie postzegels gepresenteerd. Waar normaal het portret van de Koninklijke familie pronkt, staan nu trotse geportretteerden in streek- en klederdracht die hebben meegewerkt aan ‘Between the Sea and the Sky, het in september 2022 uitgekomen boek van Jimmy Nelson. Ook de Scheveningse Riet Taal schittert in dracht op één van de postzegels.

In een bomvol Volendams Museum mocht Noud Wegman, directeur Commercie bij PostNL, de eerste serie postzegels overhandigen aan Jimmy Nelson en ontwerper Larissa Rosvaenge. Daarna werden de zegels in het bijzijn van het Volendams kinderkoor en zo’n honderd mensen in klederdracht worden aangeboden aan de twintig geportretteerden. Ook een delegatie van de Vrienden van Muzee was aanwezig. Zij werden eerder in dracht geportretteerd in het boek van Jimmy Nelson en nu schittert één van hen, Riet Taal, ook nog eens op een heuse postzegel.

Begin januari kreeg Riet bericht dat haar foto geselecteerd was als één van de twintig afbeeldingen van de verschillende klederdrachten uit Nederland voor de postzegels. “In eerste instantie was ik verbijsterd dat ik was uitgekozen. Pas na telefonisch contact met de rechterhand van Jimmy Nelson kwam ik een beetje bij”, vertelt Riet. 

De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon toen ze vorige week woensdag liefdevol werd ontvangen door de supposten in dracht van het Volendams Museum. “Wat een prachtig museum, we keken onze ogen uit.” Om 16.00 uur startte de presentatie en werden de afgebeelde dames en heren in dracht naar voren geroepen. Uit handen van Jimmy Nelson en Noud Wegman kregen alle modellen een setje postzegels uitgereikt.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00