Afbeelding
Foto: Chris van Houts

Kinderboekenschrijver Claudia Jong geeft les op De Tweemaster

Algemeen

Vanaf deze week gaan ruim 30 bekende kinderboekenschrijvers met het Halfjaarprogramma van De Schoolschrijver aan de slag in het basisonderwijs, om kinderen met plezier te laten lezen en schrijven. Claudia Jong zal basisschool De Tweemaster in Duindorp bijstaan.

Het gaat niet goed met lezen in Nederland: kinderen lezen te weinig en veel kinderen vinden lezen niet leuk. Dat heeft een negatief effect op hun taalvaardigheid en dat is terug te zien aan de zorgelijk stijgende laaggeletterdheid van de Nederlandse bevolking.

Om dat tij te keren, biedt De Schoolschrijver lesprogramma’s voor het basisonderwijs, waarin kinderboekenschrijvers de hoofdrol spelen. Bij het Halfjaarprogramma krijgen kinderen op scholen met de hoogste percentages taalachterstand wekelijks les van een schrijver. De Schoolschrijvers delen met de kinderen hun verbeeldingskracht, passie voor taal, boekentips en hun schrijfgeheimen.

Stichting De Schoolschrijver richt zich op het bevorderen van het lees- en schrijfplezier en de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen middels creatief taalonderwijs.

}