Afbeelding
Foto: PR

North Sea Vikings zamelen in voor dierenvoedselbanken

Algemeen

Dit is alweer het derde jaar dat de North Sea Vikings in alle vroegte de barre temperaturen van de Noordzee trotseren om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Dierenvoedselbank Haaglanden en Stichting Dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes.

De North Sea Vikings bestaat uit een groep mensen die een passie voor de Noordzee delen en ‘s ochtends graag samen een duik nemen. De groep is ontstaan uit een challenge bedacht door een van hen, om geld in te zamelen voor de Haagse Rugby Club, via de ‘Ice Ice Baby Challenge’ in 2021. De jongeren van de club hadden nieuwe trainingsapparatuur nodig en die hebben ze, met dank aan de North Sea Vikings, ook gekregen. Het jaar daarop werd de actie wegens succes herhaald en leverde een reeks tafels op om de sociale activiteiten op de club te ondersteunen. 

Toen was het hek van de dam. De dippers waren al verzot op baden in de Noordzee, maar het feit dat ze anderen daar tegelijkertijd mee kunnen helpen, levert hen extra motivatie op om juist in de koudste maanden van het jaar, wanneer de zee rond de 5 á 7 graden is, tóch in het donker hun warme bed uit te kruipen voor een verfrissende duik. Ook dit jaar gaat de groep weer onbevreesd het koude water in, dit keer voor de dierenvoedselbanken. De actie is op 16 januari van start gegaan en duurt tot 12 februari. Precies 28 dagen lang, duiken de dappere Vikingen, gedoopt met heuse Viking-naam, om 6.00 uur de Noordzee in ter hoogte van de Pier. 

Iedereen is welkom en kan zijn eigen stijl en tempo volgen. “We zijn gewone mensen, met een groot hart, die graag anderen willen helpen en verliefd zijn op Scheveningen”, aldus één van de Vikingen.

Kijk voor meer informatie en doneren op de website.

}