Wendy van Veen
Wendy van Veen Foto: PR

Scheveningen raust weer meeste kerstbomen

Algemeen

Op zondag 15 januari om 20.00 uur was het dan zo ver, stadsdeeldirecteur van Scheveningen Wendy van Veen, mocht op een winderige Pier het winnende lootje van Verloot Je Boompje trekken uit een goedgevulde grabbelton.

De afgelopen weken is er in Scheveningen hard gewerkt om uit alle hoeken en gaten kerstbomen te verzamelen. Iedereen heeft de kinderen wel door de buurt zien dwarrelen, in hun kielzog gevolgd door allerlei soorten sparren en dennen. Dankzij hun inzet heeft stadsdeel Scheveningen wederom gewonnen door de meeste boompjes bij elkaar te brengen. Maar liefst 7.128 duizend boompjes werden van de straat geraapt en ingewisseld bij een van de inleverpunten in Scheveningen, op het Belgische Plein, Doctor de Visserplein, Duindorpdam, Haringkade, Prins Mauritsplein, Radio Hollandplein of het Sweelinckplein.

Dit jaar werd er een landelijk record behaald, in totaal werden er maar liefst 31.303 bomen ingezameld. De stadsdeeldirecteur sprak haar waardering namens het stadsdeel, de gemeente en alle bewoners en ondernemers in Scheveningen uit voor de enorme inzet van de deelnemers, alvorens zij het winnende lootje trok met nummer 300. “Volgend jaar gaan we het gewoon weer doen en gaan we gewoon weer winnen als stadsdeel Scheveningen”, sloot Van Veen trots af. 

Een overzicht van de lootjes waar een prijs op is gevallen, is te vinden op de website van Verloot je Boompje.

}