Afbeelding
Foto: Arnoud Roelofsz

Feestelijke opening Zeewiertentoonstelling in Muzee

Algemeen

Op zaterdag 14 januari vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe tentoonstelling over (de toekomst van) zeewier genaamd WEED in Muzee Scheveningen, aan de Neptunusstraat 90-92.

In een goed gevulde zaal opende Saskia Bruines, wethouder van Financiën, Economie en Cultuur, samen met directeur van Muzee Tamara Peers, de nieuwe tentoonstelling over zeewier aan de Scheveningse kust. Ruim 180 bezoekers kregen een preview van de tentoonstelling die daar tot en met 25 juni te zien is. Uiteraard werd er geproost en konden bezoekers genieten van een bijzonder lied van singer-songwriter Teddy Macrander.

In de tentoonstelling kunnen bezoekers ontdekken hoe kunstenaars, designers en ondernemers zich lieten inspireren door deze ‘superheld uit de zee’. Weed is onderdeel van de nieuwe programmalijn van het Scheveningse museum, genaamd ‘Toekomst van de Noordzee’. Hierin wordt niet alleen gekeken naar het verleden van Scheveningen, maar wordt de blik juist vooruit gericht, naar de ontwikkelingen van nu en in de toekomst. Wat kan zeewier voor Scheveningen betekenen? Ontdek het in Muzee Scheveningen.