Afbeelding
Foto: Sailing Energy / The Ocean Race

The Ocean Race van start in Alicante

Algemeen

Op 15 januari zal alweer de veertiende editie van de Ocean Race van start gaan, dit keer vanuit Alicante in Spanje. De nautische race van maar liefst 60.000 kilometer, zal negen iconische internationale steden aandoen. Scheveningen is van 11 tot 15 juni aanstaande aan de beurt als stop-over.

Het eerste deel van de race voert van Alicante naar Kaapverdië, daarna doen de zeilschepen Kaapstad in Afrika en vandaaruit, in de langste tocht die het evenement sinds 50 jaar heeft gezien, het Braziliaanse Itajai aan, dat 23.613 kilometer verderop ligt. Daarna staat Newport in de Verenigde Staten op de planning en dan voert de tocht verder naar Europa met Aarhus in Denemarken als volgende stop, na een fly-by bezoekje aan de Duitse stad Kiel en dan Scheveningen. Vandaaruit is de volgende stop Genua in Italië, waar de grote finale plaats zal vinden op 1 juli.

In aanloop naar de grote race, werden afgelopen zondag al de eerste races in de haven van Alicante gehouden. Tijdens de in-shore races binnen de haven kon het publiek al volop genieten van het spektakel. Ook in Scheveningen zullen er op 13 en 14 juni in-shore wedstrijden zijn. Meer informatie over de route en teams is te vinden op de website van The Ocean Race.