Afbeelding
Foto: Casper van Dort

Iconische kunstwerken van ijs te bewonderen op boulevard

Algemeen

Sinds zaterdag is de ijssculpturen Expositie ‘ART in Ice’ geopend op de Scheveningse boulevard. De openingshandeling werd verricht door wethouder Anne Mulder.

In de 450 m² verkoelde tent van -5ºC staan 21 ijsbeelden tentoongesteld. De expositie van ijsbeelden geeft de kunst door de jaren heen weer. De thema’s zijn onderverdeeld in klassieke tot moderne kunst, impressionisme tot surrealistische, romantiek tot hedendaags en Hollandse Meesters.

Iconische kunstwerken zoals ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer, het zelfportret van Rembrandt van Rijn, ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh, ‘Venus’ van Salvador Dalí en ‘The Flower Thrower’ van Banksy zijn indrukwekkend nagemaakt van ijs.

De tien internationale ijscarvers, onder leiding van professioneel ijscarver Damian van der Velden, hebben drie verschillende technieken toegepast op de ijssculpturen: reliëf, tweedimensionaal (2D) en driedimensionaal (3D). Tevens zijn de ijssculpturen te bewonderen in doorzichtig en wit ijs.

De expositie van ijssculpturen is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Bezoekers kunnen tot en met zondag 22 januari de iconische kunstwerken van ijs bewonderen.