Afbeelding
Foto: PR

Vos en koolmeesjes op muurschildering in Wieringsestraat

Algemeen

Op initiatief van bewoners Lila en Jolanda is het transformatorhuisje in de Wieringsestraat omgetoverd tot een prachtig schilderij. Het kale elektriciteitshuisje langs de rand van de duinen kon wel een opknapbeurt gebruiken.

Lila en Jolanda vonden dat het grauwe huisje de perfecte plek zou zijn voor een mooie muurschildering en gingen met hun plan naar de gemeente. Het plan werd positief ontvangen, ook door Stedin, de eigenaar van het tranformatorhuisje. Vervolgens werden omwonenden betrokken bij het plan. Maar liefst 34 bewoners kwamen stemmen op verschillende ontwerpen, gemaakt door Joost Zwanenburg. De vos en koolmees, die voorkomen in het naastgelegen Westduinpark, kwamen als winnaar uit de bus. 

Afgelopen woensdag was de feestelijke onthulling door stadsdeelwethouder Anne Mulder, die samen met kinderen uit de wijk de opening verrichtte. Het huisje sluit nu mooier aan bij de achtergelegen natuur, en Duindorp is er weer een stukje mooier op geworden. Omwonenden zijn blij met de nieuwe aanwinst.