Afbeelding
Foto: KNRM Katwijk

Tweemaal urenlange zoektocht naar mogelijke vermisten

Algemeen

De hulpdiensten hebben afgelopen weekend twee keer meerdere uren uitgebreid gezocht naar een mogelijk vermist persoon, die zich mogelijk op het strand of zich in de zee zou bevinden. Uiteindelijk zijn beide zoekacties gestaakt.

De eerste keer werd er in de nacht van zaterdag op zondag gealarmeerd. Rond 4.30 uur kreeg de politie een melding van feestgangers op de Pier, dat zij een medebezoeker van een feest misten. Mogelijk zou de persoon in zee zijn beland. Ondanks dat de melding vaag was en het onduidelijk was of er daadwerkelijk iemand werd vermist en te water was geraakt, besloot de politie het zekere voor het onzekere te nemen. Er werd met behulp van de brandweer en de KNRM een grootschalige zoekactie opgestart.

Ondanks meerdere uren zoeken in zee en op het strand door onder meer KNRM Scheveningen, Ter Heijde, Katwijk en de SAR-heli van de Kustwacht werd er niemand in het water aangetroffen. Rond 07.00 uur is de zoekactie beëindigd.

Op zondagavond werden de hulpdiensten wederom gealarmeerd voor een mogelijk vermist persoon aan het Scheveningse strand. Ook nu werd een uitgebreide zoekactie opgestart en kwam, ondanks de slechte weersomstandigheden, de SAR-heli van de Kustwacht vanuit Zeeland om mee te helpen zoeken.

Na enige uren zoeken werd de telefoon van de vermiste persoon door de politie getraceerd in het centrum van Den Haag. Hierop werd de zoekactie beëindigd.

}