Afbeelding
Foto: Dierenambulance

Gewonde zeehond gevonden onder de Pier

Algemeen

Donderdagavond ontving de Dierenambulance een melding van een gewonde zeehond, die wandelaars onder de Pier hadden gevonden.

Bij aankomst bleek het diertje niet zo gewillig om zich te laten vangen. Op een filmpje van één van de ambulancemedewerkers is te zien hoe er vijf man aan te pas moest komen om de zeehond, met behulp van een net en een brancard, uiteindelijk in een bak te krijgen, zodat hij vervoerd kon worden door de Dierenambulance.

De gewone zeehond had een gezwollen flipper en er was bloed te zien bij zijn pols/flipper. Mogelijk heeft het diertje ook last van longworm, schrijft medewerker John Buijs. In overleg met A Seal is besloten het diertje na de vangst naar de opvang te brengen voor nader onderzoek. Nadat zeehonden bij A Seal aankomen, liggen ze de eerste 21 dagen in een geïsoleerde ruimte, om te voorkomen dat virussen verspreid worden. De dierenarts onderzoekt het diertje en bepaalt welke behandeling het nodig heeft om aan te sterken of te genezen. Na de quarantaine verhuizen zeehonden naar een verblijf met soortgenootjes waar ze kunnen spelen en verder aansterken. Als de zeehond weer helemaal op krachten is, wordt hij voorbereid om weer terug de zee in te gaan.

}