Afbeelding
Foto: SvT

Welzijn Scheveningen viert 30-jarig bestaan

Algemeen

Afgelopen zaterdag bestond Welzijn Scheveningen precies 30 jaar. Wethouder Martijn Balster kwam donderdag 24 november persoonlijk naar wijkcentrum het Couvéehuis om de welzijnsorganisatie te feliciteren.

“Mijn eerste werkbezoek als wethouder bracht ik aan het Couvéehuis. Ik ben er trots op om hier nu weer te zijn om 30 jaar Welzijn Scheveningen te vieren. Wat een bijzondere mijlpaal en wat een prachtplek! Ontzettend mooi om te zien met hoeveel energie vrijwilligers en medewerkers zich hier, en in de andere wijkcentra in Scheveningen, inzetten. Met het werk dat zij doen maken ze echt het verschil”, aldus de wethouder, die een mooie bos bloemen mee had genomen.

Daarna was het natuurlijk tijd om taart te eten. Een grote witte slagroomtaart met het logo van de organisatie en de toepasselijke quote ‘Elkaar kennen, elkaar helpen’ werd door de wethouder met een lach aangesneden. De hele week konden vrijwilligers en bezoekers van Welzijn Scheveningen op één van de vier wijk- en dienstencentra al een mini tompouce nuttigen ter ere van het 30-jarig bestaan van de welzijnsorganisatie. 

Tijdens het bezoek van de wethouder vertelde directeur Jan van der Werf hoe Welzijn Scheveningen onder aansturing van de stadsdeeldirecteur Scheveningen kwam te vallen en zich kon ontwikkelen tot een actuele, vraaggerichte organisatie, die met 500 vrijwilligers geworteld is in het stadsdeel. Van der Werf liet weten dat hij in zijn 30 jaar welzijnservaring niet eerder een wethouder heeft meegemaakt die zo betrokken is als Balster. Welzijn Scheveningen hoopt dan ook deze fijne samenwerking voort te zetten de komende jaren.

}