Afbeelding
Foto: Eric van der Ende

KVS wint wederom de Haagse Korfbaldagen

Algemeen

De korfballers van KVS/Groeneveld Keukens hebben zaterdagavond in een bomvolle HKV/Ons Eibernesthal beslag weten te leggen op de titel in het hoofdtoernooi van de 36e editie van de Haagse Korfbaldagen.

Hoe anders was de sfeer afgelopen zaterdagavond vergeleken met een jaar geleden toen de finale tussen HKV/Ons Eibernest en KVS zonder publiek werd gespeeld. De Eibernesthal was zaterdagavond weer ouderwets tot de nok toe gevuld. Ook al speelt er geen enkele Haagse ploeg op het hoogste niveau, de Haagse Korfbaldagen is een evenement op zich. Tijdens de Haage Korfbaldagen wordt er negen dagen lang in en rondom Den Haag op verschillende niveaus gestreden om plaatsing voor de finaledag die traditioneel in de HKV/Ons Eibernesthal wordt gespeeld.

KVS plaatste zich voor de halve finale door achtereenvolgens het tot de tanden toe bewapende Die Haghe en later ook Achilles te verslaan en gelijk te spelen tegen Avanti. In de halve finale wist KVS tegenstander Valto met 27-22 te verslaan.

In een knotsgekke finalewedstrijd leek KVS onbedreigd op de titel af te stevenen, maar dankzij een ‘buzzerbeater’ eindigde de wedstrijd tussen KVS en De Meervogels in een 22-22 gelijke stand. De Golden Goal die uitkomst moest bieden wie de winnaar zou worden van de 36 editie, werd al na negen seconden gemaakt door Gijs Gillissen. Nadat De Meervogels een doorloopbal, tot opluchting van heel KVS, op de gelijkmaker miste en KVS daarna de rebound pakte, won KVS uiteindelijk de 36e editie van de Haagse Korfbaldagen - de derde op rij - en vierde dit groots met de meegereisde aanhang.