Afbeelding
Foto: DS

Rinus Jenezon verkozen tot sportvrijwilliger van het jaar

Algemeen

Afgelopen zaterdag zijn de winnaars van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 bekendgemaakt in theater Amare. Vijf vrijwilligers in evenveel categorieën, één vrijwilligersteam en drie vrijwilligersorganisaties ontvingen een prijs. Ook de Scheveningse Rinus Jenezon viel in de prijzen.

Jenezon is de Vrijwilliger van het Jaar 2022 in de categorie Sport geworden. Rinus zet zich al 60 jaar in voor vereniging SVV Scheveningen (voorheen Holland Sport). Rinus is onmisbaar voor deze club. Het is uniek dat een voetbalvereniging al zo lang mag rekenen op de inzet van een vrijwilliger.

Op 14-jarige leeftijd stond Rinus al voor de vereniging klaar. Op het sportpark van Houtrust heeft hij door de jaren heen alles gedaan wat maar kan. Nu is hij er nog steeds bijna iedere dag. Hij maakt schoon, hangt de vlaggen op of trekt de lijnen. Voor iemand van zijn leeftijd die op zoveel verschillende manieren betrokken is als vrijwilliger, is deze prijs de kers op de taart.

De Club van 4 uit Laak werd het beste Vrijwilligersteam van 2022. Verder wonnen maar liefst drie organisaties de prijs voor Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2022. Stichting School’s Cool en Stichting Iedereen een Meester delen de eerste plek. Zij ontvangen beide een bedrag van 2000 euro, die gebruikt mag worden voor het laten groeien van de organisatie. De tweede plaats is voor Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Bij de tweede prijs hoort een bedrag van 1.000 euro voor de stichting.