Afbeelding
Foto: Dick Teske

Het Schevenings Toneel speelt voor uitverkochte zaal

Algemeen

Het eerste speelweekend van de voorstelling ‘Tebij in êge doen’ van Het Schevenings Toneel zit er al weer op. Op vrijdag en zaterdag speelde de Scheveningse toneelvereniging voor een uitverkocht Ons Centrum aan de Tesselsestraat.

Het Schevenings Toneel neemt de bezoeker mee naar het Scheveningen van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Scheveningers keerden terug naar hun ontruimde dorp en wilden eigenlijk weer zo snel mogelijk terug naar hun oude doen. Helaas was de draad oppakken na de oorlog niet zo makkelijk. Met de nodige humor en in onvervalst Schevenings dialect wordt een verhaal van wederopbouw op diverse vlakken verteld.

De reacties van de bezoekers van afgelopen weekend liegen er niet om. Boordevol enthousiasme prijzen ze de voorstelling. “Het was weer zoals vanouds, een heerlijke Scheveningse avond. We merken wel dat je goed moet luisteren naar het dialect, nu je het steeds minder vaak hoort, het slijt toch wel snel”, aldus een bezoeker. Een andere bezoeker liet weten: “Wij hebben heerlijk gelachen en meegezongen. Dank jullie wel voor de mooie avond!”

Aankomend weekend wordt de voorstelling ‘Tebij in êge doen’ nog drie maal gespeeld op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. De voorstellingen zijn compleet uitverkocht, maar het kan zijn dat er nog kaarten beschikbaar komen. Hou hiervoor de Facebookpagina van Het Schevenings Toneel in de gaten.