Afbeelding
Foto: KNRM

KNRM zet trouwe donateurs in het zonnetje

Algemeen

Op zaterdag 5 november heeft KNRM Scheveningen haar trouwste donateurs, de ‘Redders aan de Wal’, bedankt voor het jarenlange vertrouwen dat zij de KNRM hebben gegeven en nog steeds doen.

De afgelopen twee jaar kon vanwege de toen geldende coronamaatregelen helaas geen ontvangst plaatsvinden, maar zaterdag werden vier trouwe donateurs ontvangen in het boothuis. Aanwezig waren twee mensen die al 60 jaar donateur zijn en twee mensen die dit 50 jaar zijn. Samen zijn zij dus goed voor 220 donateursjaren.

Na een toespraak van Henk Grootveld, de voorzitter van de plaatselijke commissie, werd de trouwe donateurs, afhankelijk van het aantal jaren, de vergulde of de verzilverde speld opgespeld als dank voor hun jarenlange steun. Ook ontvingen de trouwe donateurs het boek ‘Wie goed doet…’ en een KNRM-puzzel van 1.000 stukjes.

De trouwe donateurs met hun introducés stapten vervolgens allemaal aan boord van de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu voor een vaartocht. Aan boord werd door de bemanning uitleg gegeven over het reddingwerk en deelden zij hun ervaringen. 

Bij terugkomst in het boothuis werd onder het genot van een drankje nagepraat over het reddingwerk, maar ook over de motivatie om donateur te worden van KNRM Scheveningen. Eén van de aanwezigen werd bijvoorbeeld op jonge leeftijd donateur, omdat hij zeevarende werd op de vislogger SCH-16 ‘Aafke’. Een ander vertelde dat hij donateur werd toen hij bij de marine ging. Verhalen die zo inspireerden dat twee introducés besloten ook donateur te worden van de KNRM. Alle aanwezigen genoten van de ontvangst en waren onder de indruk van de reddingboot, de manier waarop de vrijwilligers zich inzetten en de wijze waarop de KNRM haar werk doet.