Zuidzicht
Zuidzicht Foto: Leon van der Velden

Plannen gepresenteerd Zuidzicht Residential Complex

Algemeen

Op de grens tussen de derde haven en het Westduinpark verrijst straks wellicht een groot, nieuw appartementencomplex van glas en staal, genaamd Zuidzicht Residential Complex.

Het gebouw is ontworpen om als karakteristieke mijlpaal voor bouwproject De Zuid te dienen. Volgens de ontwerpers van Mecanoo verenigt het gebouw de omgeving in het ontwerp, dat bestaat uit een opbouw van terrassen met veel glas, dat transparant oogt. Het gebouw zal onderdak bieden aan luxe appartementen en een innovatieve werkomgeving bieden, aldus de ontwerper. Het is het slotstuk van de nieuwebouwprojecten die de afgelopen jaren op De Zuid  gerealiseerd zijn.

Inmiddels is de verkoop van de herenhuizen en appartementen aan de Zuidkade ook van start gegaan. Op de begane grond worden commerciële ruimten gerealiseerd, op de eerste tot en met vijfde verdieping komen 75 luxe appartementen met een woonoppervlakte van circa 90 tot 220 m2 groot.

Meer informatie is te vinden op de website of bezoek op vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur De Zuid Gallery, aan de Hellingweg 230.