Afbeelding
Foto: Dick Teske

Mozaïekmotor trekt veel bekijks op de boulevard

Algemeen

Kunstenaar Edward Olthoff is de laatste maanden met zijn motor een soort attractie geworden op de Scheveningse boulevard. Olthoff is een aantal dagen per week te vinden op de boulevard, waar hij zijn motor voorziet van duizenden kleine mozaïeksteentjes.

Waar Olthoff ook op de boulevard gaat zitten, binnen minuten verzamelt een groepje mensen om hem heen om zijn werk gade te slaan of hem te fotograferen. Geduldig en doorplakkend beantwoordt hij vragen en vertelt honderduit over zijn project.

Na flink wat tegenslag in zijn leven pakte hij het mozaïeken hobbymatig op, nu is hij al bijna negen maanden bezig om zijn motor te beplakken. Hij verwacht nog zeker vier maanden nodig te hebben om de motor helemaal af te krijgen.

“Mensen zijn altijd helemaal verbaast als ze zien dat ik nog gewoon rijd op de motor. Ik ben natuurlijk wel wat voorzichtiger, maar je kunt er nog prima op rijden. Vaak vragen ze of de motor niet extra verzekerd is of waarom hij niet in een museum staat”, vertelt Olthoff.

Voor de nieuwbakken kunstenaar is dat wel de hoop, dat zijn project wordt opgenomen in een museum. “Daar hoort ‘ie eigenlijk wel. Er zit ook een heel verhaal achter het mozaïek, het zou ontzettend gaaf zijn als de motor een plekje krijgt in een museum en mensen door een QR-code te scannen naar het complete verhaal erachter kunnen luisteren. Dat is de droom.”