Afbeelding
Foto: PR

Stadsspeld voor vrijwilliger van De Thuishaven

Algemeen

Maandag 31 oktober was een bijzondere dag in woonzorgcentrum De Thuishaven. De 69-jarige Cees van der Wiel kreeg uit handen van wethouder Anne Mulder de Stadsspeld uitgereikt, voor zijn inzet als vrijwilliger.

Cees zet zich al ruim 15 jaar in als vrijwilliger, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens een kleine verassingsbijeenkomst werd hij aan de Neptunusstraat, vereerd met een heuse Stadsspeld. In 2007 begon hij met zijn vrijwilligerswerk in het toenmalige zorgcentrum Duinrust. Met zijn echtgenote ging Cees bij tal van activiteiten voor de bewoners helpen. Later maakte het echtpaar de overstap naar woonzorgcentrum De Thuishaven; ook Duinrust is enkele jaren geleden bij deze Scheveningse instelling ingetrokken.

Cees bakt onder meer vis en frites voor de bewoners en aan het eind van het jaar ook oliebollen. Met zijn echtgenote organiseert hij ook nog eens twee keer per maand een grote bingo. Bovendien verzorgt het echtpaar geregeld optredens van artiesten.

Bij andere activiteiten kan eveneens een beroep op Cees worden gedaan. “Als de bewoners maar genieten, daar doe je het voor”, heeft hij een keer over zijn vrijwilligerswerk gezegd.