Afbeelding
Foto: Annemieke van der Togt

Paul van Loon en Splinter Chabot op bezoek bij Het Volle Leven

Algemeen

Vrijdagmiddag zijn op basisschool Het Volle Leven, aan de Rijslag, opnames gemaakt voor de lancering van een wedstrijd tegen pesten. Klas 5c schittert in het filmpje dat maandag in première is gegaan.

Maandag, op de eerste dag van de Week Tegen Pesten, riepen kinderboekenschrijver Paul van Loon en schrijver, programmamaker en presentater Splinter Chabot alle kinderen van Nederland op om hun tips tegen pesten in te sturen.

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd door Stichting School & Veiligheid. Met deze week worden leerkrachten ondersteund met inspiratie, informatie en lesmateriaal om met de klas aan de slag te gaan. Daarbij is op initiatief van Paul van Loon de speciale bijbehorende wedstrijd bedacht.

De inzendtermijn van de wedstrijd loopt tot en met 23 oktober. Daarna buigt een deskundige jury zich over de inzendingen. In de week van 21 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Naast de lancering van de wedstrijd presenteerde Paul van Loon ook zijn nieuwste boek op Het Volle Leven: ‘SuperDolfje en de Groene Gigant’. Het nieuwste avontuur van Dolfje Weerwolfje sluit ook goed aan bij het thema ‘Gi-gagroen’ van de Kinderboekenweek, die op 5 oktober start.