Afbeelding
Foto: PR

Poepzakjes uitgedeeld in strijd tegen hondenpoep op straat

Algemeen

Afgelopen woensdag deelden kinderen rond stadsboerderij ‘t Waaygat hondenpoepzakjes uit aan omwonenden en passanten. De actie vond plaats in het kader van de themamaand ‘Kak in de Bak‘.

Het tegengaan van hondenpoep op straat is onderdeel van de Wijkagenda van Scheveningen-Dorp. Daarom staat september met de actiemaand ‘Kak in de Bak’ in het teken van hondenpoep. Met activiteiten in de wijk wordt aan baasjes extra aandacht gevraagd voor het opruimen van de poep van hun hond. Ook worden wijkbewoners opgeroepen overlast van hondenpoep te melden bij de gemeente.

Kinderen van buurtcentrum Kommunika gingen woensdag in groepjes op pad om hondenpoepzakjes en flyers uit te delen. “Mensen reageerden heel enthousiast en vonden het mooi dat de kinderen hier aandacht om vroegen. Hondenpoep op straat is nog steeds een heel actueel thema en werd ook vaak genoemd in de gesprekken voor de Wijkagenda.”

Ook een tweetal BOA’s maakte een ronde door de wijk. “We hebben geen heterdaadjes kunnen betrappen, maar we hebben wel een aantal leuke gesprekken gevoerd met bewoners. Die vonden het goed dat deze actie op touw is gezet.”

In de week van maandag 19 september zal de hondenpoepzuiger wederom een extra rondje door Scheveningen-Dorp maken. Op woensdag 28 september is er weer een actiedag waarbij hondenpoepzakjes uitgedeeld worden, dat is rond de Playground aan de Haringkade, van 14.00 tot 16.00 uur.