Doornstraat, ontmoetingsruimte
Doornstraat, ontmoetingsruimte Foto: Dick Teske

Ontmoetingsruimte Doornstaat feestelijk geopend

Algemeen

Op zaterdag 10 september was het zover, de gerenoveerde ontmoetingsruimte in het ouderenwooncomplex aan de Doornstraat, werd feestelijk in gebruik genomen. Met een vriendelijke toost wijde burgemeester Jan van Zanen de nieuwe ruimte in.

Joop Alberti, die zich 3,5 jaar geleden aansloot bij de woongemeenschap, was de aanjager van de broodnodige renovatie van de ontmoetingsruimte. “We hebben een nieuwe keuken, nieuwe vloer en plafondplaten voor de akoestiek”, vertelt hij trots. De renovatie was nodig volgens hem omdat veel van de inboedel door de tand des tijds was versleten. “Er hingen bijvoorbeeld gammele lamellen en er stond een oud gasfornuis en een oude oven. Maar we willen ook graag met elkaar gaan koken. We willen overal wat meer leven in blazen”, legt hij uit.

Een aantal bewoners heeft zich enorm ingezet voor de opknapbeurt, en het resultaat mag er zijn. Toch willen de bewoners nog een stapje verder gaan en zijn in gesprek met sponsoren, want ook het 25-jaar oude meubilair is wel aan vervanging toe vinden zij. Wel is de ontmoetingsruimte alvast dankbaar in gebruik genomen en kon zanggroep Memories de akoestiek meteen al even testen tijdens hun succesvolle optreden.

De ontmoetingsruimte is erg belangrijk in een woongemeenschap. Bewoners hebben namelijk wel allemaal een eigen flat, maar het sociale aspect van de gemeenschap is net zo belangrijk. “Als het nodig is kijk je naar elkaar om, of je zorgt dat je samen dingen kan ondernemen. Je staat voor elkaar klaar, dat is waar je ja tegen zegt als je in een woongemeenschap gaat wonen. Dat is ook de kracht ervan”, aldus Joop.